Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka viņa kolēģis Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili ir parādā pateicību par iespēju saglabāt amatu, piektdien informē aģentūra "RIA Novosti".

"Visticamāk tagad Gruzijā būtu cits prezidents," paudis Krievijas valsts galva.

Medvedevs atgādināja, ka operācijas "Miera iedibināšana" mērķis bijis apturēt agresiju, ko izraisījis Saakašvili. Uz viņa sirdsapziņas esot vairāku simtu Krievijas miera uzturēšanas kontingenta karavīru nāve Dienvidosetijā.

"To es viņam nekad nepiedošu un tādēļ ar viņu nekad nesarunāšos, kaut gan Saakašvili periodiski pūlas pievērst manu uzmanību dažādos starptautiskos koridoros un tamlīdzīgi," sacījis Krievijas prezidents.

Viņš gan piebildis, ka ikvienā gadījumā Saakašvili ir jāuzskata par likumīgi ievēlētu prezidentu un "atzīmes viņam jāliek Gruzijas tautai".

Medvedevs uzskata, ka nākamajam Gruzijas prezidentam būs vairāk iespēju uzlabot attiecības ar Krieviju. Viens no pašreizējiem nosacījumiem ir tāds, ka Gruzijai jāizbeidz likt šķēršļi Krievijas vēlmei iestāties Pasaules Tirdzniecības Organizācijā.

Kā ziņots, 2008. gada augustā Gruzijas spēki iegāja Dienvidoestijā. Krievija nosūtīja uz turieni militāro kontingentu un piespieda gruzīnus atkāpties. Uz laiku Krievija okupēja daļu Gruzijas teritorijas un veica dažu lielāko pilsētu bombardēšanu. Konfliktā gāja bojā vairāki simti cilvēku un desmitiem tūkstoši devās bēgļu gaitās uz Gruziju.

Pēc konflikta Krievija atzina separātisko Gruzijas reģionu - Dienvidosetijas un Abhāzijas neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!