Foto: Reuters/Scanpix

Melnkalnes opozīcijas deputāti pavadījuši nakti parlamentā, neļaujot aizturēt korupcijā apsūdzētu kolēģi, kura tiesiskā imunitāte ceturtdien tika atcelta, piektdien ziņo valsts televīzija.

Demokrātiskās frontes (DF) alianses politiķim Nebojšam Medojevičam draud aizturēšana saistībā ar apsūdzībām korupcijā.

Parlaments, kurā dominē Demokrātiskās sociālistu partijas (DPS) vadītā koalīcija, ceturtdien atcēla Medojeviča tiesisko imunitāti. To lūdza īpašais prokurors organizētājā noziedzībā Milivoje Katničs. Katničs sacīja, ka policijai būtu jānopratina Katničs un pēc tam jāpieņem lēmums, vai aizturēt viņu.

Pēc nakts pavadīšanas parlamentā DF politiķi paziņoja, ka sagaida no prokurora lēmumu par Medojeviča statusu. "Mēs aizstāvēsim Medojeviču kailām rokām," sacīja DF politiķis Milans Knezevičs. Medojevičs apsūdzēts par sazvērestības plānošanu, lai palīdzētu uzņēmējiem izvairīties no nodokļu maksāšanas.

Vēl diviem DF politiķiem – Kneževičam un Andrijam Mandičam - atcelta tiesiskā imunitāte uz aizdomu pamata par viņu saistību ar oktobrī notikušo apvērsuma mēģinājumu.

Kā ziņots, pērn 16.oktobrī, kad Melnkalnē notika parlamenta vēlēšanas, valstī tika plānots apvērsums. Tā gaitā bija paredzēts noslepkavot toreizējo premjerministru Milo Džukanoviču, kura vadītā valdība atbalstīja pievienošanos NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!