Foto: AFP/Scanpix/LETA
Meksikas galvaspilsētas Mehiko pievārtē kāda sērijveida slepkavību paveikšanā apsūdzētā mājās policisti uzgājuši vismaz 17 cilvēku mirstīgās atliekas, vēsta "Vice".

Bijušā miesnieka īpašumā Mehiko Aticapanas piepilsētā zem ēkas uzieti vairāki tūkstoši cilvēku kaulu. Mājas 72 gadus vecais īpašnieks, kurš tiek identificēts kā "Andress N" aizturēts 20. maijā. Slepkavošanā apsūdzētais Andress N bijis sabiedriski un pat politiski aktīvs, pārstāvot vietējo komūnu.

Policija paziņojusi, ka sērijveida slepkavības nejauši atklātas tikai tad, kad pēkšņi bez vēsts pazudusi policijas virsnieka 34 gadus vecā sieva, kura pēdējoreiz redzēta, pavadot 72 gadus veco vīru iepirkšanās laikā. Policists uz savu galvu ieguvis novērošanas kameru ierakstus, kuros fiksēta viņa sievas ieiešana Andresa N mājā, bet ne aiziešana no tās.

Viņš devies pie bijušā miesnieka, un viņa mājā uzgājis jau sadalītu savas sievas ķermeni.

Izmeklētāji, kuri pēc tam pārmeklēja māju, uzgājuši vairākus dažādu cilvēku personu apliecinošus dokumentus un mobilos telefonus, kuri varētu būt piederējuši citiem upuriem. Atrastas arī noziegumus apliecinošas fotogrāfijas un videomateriāli. Kopējais upuru skaits joprojām nav noteikts, bet zināms, ka ekspertu atrasto nepilnu 4000 kaulu fragmenti bijuši no vismaz 17 dažādiem cilvēkiem.

Izmeklētāji uzskata, ka slepkavības pastrādātas vairāku desmitu gadu laikā. Policista sievu bijušais miesnieks bijis profesionāli sadalījis nelielos gabalos, kā to mēdz darīt ar mājlopiem. Atrastie kauli un to daļas liecina, ka arī citi līķi bijuši sadalīti tāpat.

Pēdējās upures vīrs atklāja, ka viņa sievu un slepkavu nav vienojušas romantiskas jūtas, bet gan sena ģimeņu draudzība. Policista ģimene viņu lūgusi uz ballītēm, kā arī palīdzējusi finansiāli.

Līdzšinējie atklājumi liecina, ka vairums, ja ne visi upuri bijuši sievietes. Mājā uzietas arī sieviešu drēbes un kosmētika.

Meksika tiek uzskatīta par vienu no bīstamākajām valstīm sievietēm. Tieši Mehiko apgabalā savukārt ir izteikti daudz bez pēdām pazudušu sieviešu gadījumu skaits. Meksikā kopumā par bez vēsts pazudušiem patlaban tiek uzskatīti 30 000 cilvēku, no kuriem vairums, visticamāk, ir mafijas karteļu, ne sērijveida slepkavu upuri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!