Meksikas valdība ir gatava izskatīt jautājumu par pilnīgu attiecību saraušanu ar Venecuēlu, otrdien paziņoja Meksikas prezidents Visente Fokss.
"Meksikas valdība ir gatava izskatīt jautājumu par pilnīgu attiecību saraušanu ar Venecuēlu, ja prezidents Ugo Čavess turpinās verbālus uzbrukumus, kas aizskar mūsu valsts godu," intervijā televīzijas kompānijai CNN teica Foks.

Attiecības starp abiem prezidentiem saasinājās pēc tam, kad viņi pauda atšķirīgus viedokļus, novērtējot Argentīnā notikušās ceturtās Rietumu puslodes valstu galotņu sanāksmes rezultātus.

Kā jau ziņots, Venecuēla un Meksika pirmdien savstarpēji atsaukušas savus vēstniekus.

Meksika jau svētdien piedraudēja atsaukt savu vēstnieku no Venecuēlas, kā arī izraidīt Karakasas vēstnieku, ja Venecuēla oficiāli neatvainosies par Čavesa izteikumiem, kuros Fokss salīdzināts ar "ASV imperiālisma klēpja sunīti".

Taču Venecuēla atteicās atvainoties un atsauca savu vēstnieku no Mehiko.

Nedaudz vēlāk savu vēstnieku no Karakasas atsauca arī Meksika.

Pašlaik attiecības starp abām valstīm tiek uzturētas pagaidu pilnvaroto līmenī.

Tomēr analītiķi uzskata, ka konflikts vēl nav beidzies un ka tas tiešām var beigties ar pilnīgu attiecību saraušanu.

Meksikas ārlietu ministrs Luiss Ernesto Derbess Venecuēlas Ārlietu ministrijai jau nosūtījis notu, kurā paziņots, ka no Mehiko atsauktā Karakasas vēstnieka Vladimira Viljegasa akreditācija ir anulēta un ka viņam vairs nav tiesību atgriezties Meksikā pat gadījumā, ja krīze tiks atrisināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!