Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Meksikā atrasts nogalināts žurnālists Luiss Enrike Ramiress Ramoss. Viņš ir jau devītais noslepkavotais žurnālists Meksikā 2022. gadā, raksta "Al Jazeera".

Ramosa mirstīgās atliekas atrastas pie grants ceļa Meksikas Sinaloas štatā. Prokurori ziņo, ka viņa nāvi izraisījuši vairāki sitieni pa galvu.

"Tā noteikti bija slepkavība," sacīja mediju tiesību aizstāvības grupas "Reportieri bez robežām" pārstāve Balbina Floresa. Organizācija ziņo, ka Ramoss ir jau devītais šogad nogalinātais žurnālists Meksikā. Tas padara šo valsti par pašu bīstamāko mediju pārstāvjiem, atskaitot tās valstis un teritorijas, kurās notiek karadarbība.

Iemesli, kādēļ žurnālists ticis nogalināts, šobrīd nav zināmi. Taču Sinaloa ir viena no bīstamākajām vietām Meksikā. Tieši šajā valsts reģionā darbojas ietekmīgais Sinaloas narkotiku kartelis, kura ilggadējais līderis bija Hoakins Gusmans jeb "El Čapo". Meksikas provincēs bieži notiek uzbrukumi pret žurnālistiem, kas informē sabiedrību par narkotiku karteļiem un to saistību ar vietējiem politiķiem un policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!