Igaunijas prezidenta Lennarta Meri brālēns Arnolds Otrā pasaules kara veterānu tikšanās laikā Maskavā otrdien sūdzējies Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam par to, ka dzimtenē viņu dēvējot par nedevēju, bet citus veterānus - par okupantiem.
"Igaunijas delegācijā mēs esam divi. Nikolajs Karačovs ir Krievijas pilsonis, Lielā Tēvijas kara veterāns. Viņš oficiālās Igaunijas acīs ir okupants. Es - Padomju Savienības varonis kopš 1941.gada, Igaunijas pilsonis - oficiālo varas iestāžu acīs esmu tautas nodevējs," paziņoja Arnolds Meri.

Atbildot uz šo repliku, Putins sacīja, ka "dažas lietas vienkārši nav pieņemamas, piemēram, tas, ka pa dažu Baltijas valstu pilsētu ielām soļo bijušie esesieši".

Pēc Putina teiktā, "to atbalsta arī oficiālās varas iestādes. Tā nav veselā saprāta izpausme mūsdienu Eiropā".

Igaunijas prezidenta brālēns no tēva puses Arnolds, kurš šobrīd ir 81 gadu vecs, bija viens no pirmajiem igauņiem, kas pēc dienesta Sarkanās armijas strēlnieku bataljonā Otrā pasaules kara laikā saņēma PSRS varoņa goda nosaukumu.

Lennarta Meri preses sekretāre pirms kāda laika sarunā ar aģentūru "Interfax" atzina, ka prezidents ar savu brālēnu nav ticies jau aptuveni desmit gadus.

Igaunijas prezidents intervijās vairākkārt atzinis, ka viņam vienmēr bijis grūti rast kopīgu valodu ar savu brālēnu, jo abiem ir atšķirīgi viedokļi ideoloģiskos jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!