Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele aktīvi atbalstīs Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī priekšvēlēšanu kampaņu, paziņoja viņas pārstāvētā partija Kristīgo demokrātu savienība (CDU).

Vācijas līderi ierasti neiesaistās priekšvēlēšanu kampaņās ārvalstīs, tomēr Merkeles kristīgo demokrātu un Sarkozī labējās Tautas kustības savienības (UMP) politikas ir līdzīgas, abi līderi ir strādājuši plecu pie pleca, risinot eiro zonas parādu krīzi un pat medijos izpelnījušies apzīmējumu "Merkozī".

CDU informēja, ka Merkele plāno kopā ar Sarkozī piedalīties vairākos viņa kampaņas pasākumos pirms Francijas prezidenta vēlēšanām, kuru pirmā kārta gaidāma 22.aprīlī, bet otrā kārta - 6.maijā.

Pagaidām gan nav zināmi kopīgo priekšvēlēšanu pasākumu datumi, kā arī nav zināms, kā izpaudīsies Merkeles līdzdalība Sarkozī priekšvēlēšanu kampaņā.

Lai gan Eiropas valstu līderi reizēm savu sabiedroto priekšvēlēšanu kampaņās, aktīva līdzdalība kampaņā nav ierasta prakse.

CDU ģenerālsekretārs Hermans Grēe jau sācis līdzdalību Francijas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņā, sestdien uzrunā Parīzē kritizējot Sarkozī konkurentu Sociālistu partijas izvirzīto kandidātu Fransuā Olandu, apgalvojot, ka viņa īstenotā politika vājinās Eiropu.

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka sarūk Olanda pārsvars pār pašreizējo Sarkozī, tomēr Sarkozī joprojām nevarētu uzvarēt vēlēšanu otrajā kārtā.

Eiropas Parlamenta vēlēšanu 2009.gadā laikā Sarkozī piedalījās CDU jauniešu organizācijas rīkotā gājienā Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!