Foto: AP/Scanpix

Vācijas kancleres Angelas Merkeles politiskie sabiedrotie pastiprinājuši spiedienu uz viņu, prasot padarīt stingrākus valsts imigrācijas un patvēruma likumus un aicinot prioritāti dot imigrantiem, kuri ir ar Rietumu un kristiešu izcelsmi.

"Nākotnē prioritāte jādod imigrantiem no mūsu Rietumu, kristiešu kultūras," norādīts Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas meitaspartijas Kristīgi sociālās savienības (CSU) dokumentā, kas nonācis aģentūras DPA rīcībā.

"Šāds likums būtu nepārprotama nelegālās imigrācijas noraidīšana," uzsvēra CSU.

"Valstij pašai, ne imigrantiem jāizlemj, ko tā uzņem," pauda CSU, kas arī aicinājusi ieviest katru gadu uzņemamo patvēruma meklētāju kvotu 200 000 cilvēku apmērā, kā arī aizliegt musulmaņu sievietēm nēsāt seju pilnībā aizsedzošas galvassegas.

Dokumentā, kas sagatavots piektdien un sestdien paredzētajai CSU līderu apspriedei, arī aicināts atteikties no dubultpilsonības un atvieglot Vācijā patvērumu nesaņēmušo nelegālo imigrantu izraidīšanu no valsts.

CSU dokumentā arī rosināts uz valsts robežām izveidot tā sauktās tranzīta zonas, kur varētu izskatīt patvēruma pieteikumus pirms migrantu ierašanās valstī un sūtīt prom tos, kuriem nav tiesību tādu iegūt.

CSU ir pastiprinājusi kritiku pret Merkeles liberālo imigrācijas politiku pēc tam, kad CDU svētdien Mēklenburgā-Priekšpomerānijā notikušajās reģionālajās vēlēšanās ierindojās trešajā vietā, priekšā palaižot arī labējo eiroskeptiķu partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD).

Lai gan CDU valsts mērogā aptaujās joprojām ir vadībā, Merkeles personīgie reitingi dramatiski kritušies, augustā pēc vairāku patvēruma meklētāju sarīkotajiem asiņainajiem uzbrukumiem samazinoties par 12 procentpunktiem un noslīdot līdz 47 % atzīmei.

Šonedēļ publiskotie aptaujas rezultāti liecina, ka 50 % vāciešu vairs nevēlas, lai viņa startētu nākamgad gaidāmajās Bundestāga vēlēšanās, pretendējot uz ceturto pilnvaru termiņu kanclera krēslā.

Pati Merkele vēl nav atklājusi, vai kandidēs.

Pērn Vācijā ieradās vairāk nekā miljons nelegālo imigrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!