Foto: EPA/LETA
Naktī no ceturtdienas uz piektdienu, Polijas galvaspilsētas Varšavas otrās metro līnijas celtniecības laikā, iegruvusi kādas ielas braucamā daļa. Varas iestādes evakuē cilvēkus no tuvākajām ēkām, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta aģentūra ”RIA Novosti”.

”Avārija notika metro celtniecības laikā, bet pagaidām nav zināms, kas ir bijis iemesls. Tiek evakuēti vienas mājas iedzīvotāji, izskatās, ka būs jāevakuē no vēl vienas. Tiek pārbaudīts, vai nav notikusi gāzes noplūde,” pastāstīja ugunsdzēsības dienesta preses sekretārs Gžegožs Mšica.

Policija apstiprina, ka ir evakuēti jau aptuveni 100 cilvēki, īslaicīgi pārtraukta ūdens un gāzes padeve tuvākajām ēkām, noskaidrojusi ”RIA Novosti”.

Baidoties no jauniem iegruvumiem, policija ir slēgusi satiksmi vienā no pilsētas galvenajām satiksmes maģistrālēm - Maršalkovska ielā, kā arī dažās sānielās.

Šis ir jau otrais incidents metro tuneļa celtniecības laikā divu mēnešu laikā. 14. augustā tuneļa racēji uzdūrās plūstošajām smiltīm netālu no Vislas. Celtniecība šajā posmā ir apturēta. Ģeologi meklē vietu, kur varētu būt izveidojies tukšums. Iegruvuma draudu dēļ jau otro mēnesi slēgta satiksme automašīnu tunelī, kurš iet gar upi. Avārijas seku novēršana varētu ilgt no vairākiem mēnešiem līdz gadam, uzskata eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!