Foto: Reuters/Scanpix

Neilgi pirms traģiskās avārijas Ukrainā kāds "Malaysia Airlines" lidmašīnas pasažieris ievietojis fotogrāfiju sociālajā tīklā "Facebook", ar pavadošo tekstu: "Ja tā pazūd, tad šādi tā [lidmašīna] izskatās".

Tādā veidā jaunais nīderlandietis - talantīgs mūziķis – centās pajokot par iepriekš pazudušo Malaizijas lidmašīnu MH370, kas martā mistiski pazuda virs Indijas okeāna.

Jaunais dāņu muzikants Kors Pans, kurš ielika sociālajā tīklā bildi ar lidmašīnu, ar nelaimīgo gaisa kuģi devās atvaļinājumā ar savu draudzeni. Fotogrāfija, ko jaunietis uzņēma caur lidmašīnas logu, iespējams, bija pēdējā.

Pie bildes atstāti daudzi jauniešu draugu un ģimenes komentāri, novēlot veiksmīgu lidojumu. Pēc lidmašīnas nogāšanās bilde "Facebook" tīklā tika kopīgota teju 30 000 reizes, un fotogrāfiju appludināja komentāru gūzma, kas izteica dažādas teorijas, piemēram, ka jaunieši lidmašīnā nemaz nav bijuši. Taču drīz pēc tam komentāri saturēja tikai "ceļa vārdus" abiem jauniešiem, novēlot vieglas smiltis.

Tagad sociālajā tīklā "Facebook" ir izveidota piemiņas lapa bojā aizgājušajam muzikantam, kuram jau ir vairāk nekā 1 000 biedru, tur tiek cildināts ne tikai pats jaunietis, bet arī viņa mūzika, kurai fani neļaus aiziet bojā.

"Delfi" jau ziņoja, ka 17.jūlijā virs prokrieviski noskaņoto separātistu kontrolētā reģiona Ukrainas austrumos tika notriekta "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!