Francijā slavenais restorānu un viesnīcu ceļvedis "Michelin" svin savu 100 gadu jubileju. Saistībā ar šo notikumu Francijā marts ir pasludināts par "Augstās pavārmākslas" mēnesi.
Savā 100 gadu ilgajā vēsturē "Michelin" ceļvedis ir pārvērties par "sarkano" grāmatu gastronomijas nozarē. "Michelin" novērtējumu ik gadu gaida daudzi restorāni. Šefpavāri, kuri ir ieguvuši augstāko novērtējumu - trīs "Michelin" zvaigznītes, kļūst par zvaigznēm, tās novērtējuma ziņā ir līdzvērtīgi balvām, ko pasniedz aktieriem un sportistiem.

Laika posmā no marta līdz aprīlim ceļveža "Michelin" lasītāji varēs nodegustēt labāko Francijas šefpavāru gatavotos "svētku" ēdienus. Kopumā svētku maltītes tiks pasniegtas 900 valsts restorānos, tāpat varēs piedalīties labāko vīndaru rīkotajās ekskursijās vai arī var pieteikties ēdienu gatavošanas kursos, ko rīko slaveni šefpavāri.

Bez tam Parīzes muzejā "d'Orsay" ir atklāta ceļveža "Guide Michelin" vēsturei veltīta izstāde. Jāatzīmē, ka ceļvedi 1900.gadā izveidoja franču automobiļu kustības pionieri - brāļi Andrē un Eduards Mišelini, kuri vēlējās autotūristiem nodemonstrēt cik patīkams var būt ceļojums ar automašīnu. Tagad ceļvedi izdod jau 90 pasaules valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!