Foto: AP/Scanpix/LETA

Īpašais prokurors Roberts Millers, kurš vadīja izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās, piekritis liecināt ASV Kongresā, raksta portāls "The Guardian".

Millers liecinās ASV Pārstāvju palātas Tieslietu un izlūkošanas komitejās 17. jūlijā. “Amerikāņi vēlas dzirdēt no īpašā prokurora, lai saprastu, ko viņš un viņa komanda ir pārbaudījusi, atklājusi un secinājusi par Krievijas uzbrukumu mūsu demokrātijai, par to kā Trampa kampaņa pieņēma un izmantoja šo palīdzību, un prezidenta Trampa un viņam piesaistīto personu īstenoto šī uzbrukuma izmeklēšanas kavēšanu,” teikts abu komiteju vadītāju kopīgajā paziņojumā.

Šī būs pirmā reize, kad Millers publiski sniegs atbildes uz jautājumiem par 22 mēnešus garo izmeklēšanu. Īpašā prokurora ziņojums tika publicēts aprīlī. Millera komanda secināja, ka nepietiek pierādījumu, lai apgalvotu, ka Trampa kampaņa sadarbojusies ar Krieviju, lai ietekmētu 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanas, tomēr bijušais Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) vadītājs arī norādīja, ka nevar attaisnot Trampu apsūdzībās par iespējamu izmeklēšanas kavēšanu.

Maija izskaņā Millers nāca klajā ar publisku paziņojumu un izteicās, ka ASV Tieslietu departamenta politika liedz izvirzīt apsūdzības pret tobrīd amatā esošu prezidentu. Zīmīgi, ka maija paziņojuma ietvaros Millers arī norādīja, ka nevēlas atkārtoti runāt par vadīto izmeklēšanu. "Es ceru un sagaidu, ka šī ir vienīgā reize, kad es runāju par šo tematu," toreiz teica Millers, piebilstot, ka gadījumā, ja viņam tomēr nāksies atbildēt uz jautājumiem par izmeklēšanas gaitu, bijušais FIB vadītājs nesniegs tādu informāciju, kas nav atrodama jau publiskotajā ziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!