Apelācijas tiesas tiesneši Hāgā ir izlēmuši, ka bijušajam Dienvidslāvijas prezidentam Slobodanam Miloševičam ir tiesības vadīt pašam savu aizstāvību, bet viņam jāļauj šo procesu kontrolēt advokātiem, ziņo ārvalstu prese.
Miloševičam, kurš ir apsūdzēts virknē kara noziegumu, tagad būs plašākas pilnvaras vadīt savu aizstāvību, ja vien to ļaus viņa veselības stāvoklis, tomēr abi tiesas ieceltie advokāti vēl joprojām būs iesaistīti šajā lietā.

Apsūdzētā sliktais veselības stāvoklis jau vairākkārt ir licis pārcelt lietas izskatīšanu, ziņo BBC. Taču viņš stūrgalvīgi atsakās sadarboties ar tiesas ieceltajiem advokātiem, turklāt arī lielākā daļa lietā iesaistīto liecinieku atteicās ierasties tiesā, ja aizstāvību nebūs ļauts vadīt Miloševičam.

Pirms neilga laika apelācijas tiesas tiesneši tomēr nolēma, ka Miloševičs drīkstēs pats vadīt savu aizstāvību, ja vien to ļaus viņa veselības stāvoklis.

Pirms šīs lietas izskatīšanas Miloševiča advokāti bija apgalvojuši, ka tiesneši upurē apsūdzētā tiesības, lai paātrinātu tiesas procesu.

Miloševičs noliedz visas viņam izvirzītās apsūdzības par kara noziegumiem, genocīdu un noziegumiem pret cilvēci, kas tika pastrādāti deviņdesmito gadu Balkānu karu laikā. Viņš apstrīd arī medicīnisko pārbaužu rezultātus, kuros teikts, ka viņam draud sirdslēkme, ja viņš turpinās darboties kā aizstāvības advokāts savā prāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!