Miris viens no ASV uzlidojuma laikā Bagdādē ievainotajiem Kataras telekanāla "Al Jazeera" korespondentiem. Kā jau ziņots, ka ASV uzlidojuma laikā Bagdādei cietis telekanāla birojs un divi tā žurnālisti tika ievainoti, aģentūrai "Reuters" otrdien sacīja telekanāla Bagdādes korespondents Madžids Abdels Hadi.
"Al Jazeera" birojs atradās vienā no Irākas galvaspilsētas dzīvojamajiem kvartāliem blakus Informācijas ministrijai, taču telekanāla žurnālisti savas tiešās pārraides uzņēma no kādas vietas pie viesnīcas "Palestīna", kur apmetušies daudzi žurnālisti.

Telekanāla korespondents Bagdādē Mahers Abdulla sacīja, ka raķetes sprādzienā iznīcināts elektroenerģijas ģenerators un aizdedzies tā birojs.

"Mēs bijām pilnīgi pārsteigti. Viena raķete trāpīga ielā mūsu priekšā, izsitot logus un durvis un iznīcinot ģeneratoru. Birojs tagad deg," stāstīja Abdulla.

Arābu telekanāls "Abu Dhabi TV" demonstrēja degošo "Al Jazeera" biroju, kas ir daudzstāvu ēka. Videoierakstā redzams "Al Jazeera" korespondents Taisīrs Aluni, kurš kļuva slavens, atspoguļojot ASV vadīto karu Afganistānā, palīdzot iznest vienu savu ievainotu kolēģi, kurš tiek ielikts "Abu Dhabi TV" automašīnā.

ASV un britu amatpersonas kritizēja Katarā bāzēto telekanālu, kas ir viens no populārākajiem arābu pasaulē, par nogalināto un sagūstīto ASV un britu kareivju attēlu demonstrēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!