Pirmdien Sibīrijā, Uļjanovskas ogļu raktuvēs Kemerovas apgabalā notika metāna gāzes sprādziens. Tā laikā raktuvēs bija atradušies līdz 200 ogļrači, un līdz šim atrastas 106 cilvēku mirstīgās atliekas, saskaņā ar atbildīgo dienestu sniegto informāciju ziņo aģentūra "Associated Press".
Ar dažādām traumām, tomēr dzīvus virszemē izdevies nogādāt 93 ogļračus. Glābšanas darbus kavē biezie dūmi.

Raktuves pieder kompānijai "Južkuzbasugoļ", ko kontrolē uzņēmumu grupa "Evraz", raksta "Reuters". Lielākajā daļā Krievijas ogļraktuvju laika posmā kopš Padomju Savienības sabrukuma drošības aprīkojumā ieguldīts maz vai nav ieguldīts vispār, taču "Južkuzbasugoļ" pārstāvji apgalvo, ka Uļjanovskas raktuvēs darbi tika uzsākti tikai 2002.gadā, tāpēc tās bija aprīkotas ar visām nepieciešamajām drošības tehnoloģijām.

Kemerovas reģionā šis ir viens no lielākajiem nelaimes gadījumiem. 2005.gadā sprādzienā ogļu raktuvēs dzīvību zaudēja 23 ogļrači, 2004.gadā divos sprādzienos dažādās raktuvēs bojā gāja 60 cilvēki.

22., 23. un 24.martā Kemerovas reģionā izsludinātas sēras, karogi tiks nolaisti pusmastā un tiks atcelti visi ieplānotie saviesīgie pasākumi.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosūtījis līdzjūtības bojā gājušo tuviniekiem, un ir pavēlēts sākt izmeklēšanu par notikušā cēloņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!