Otrdien Visuma skaistākajai sievietei Johannesburgas slimnīcā Dienvidāfrikas republikā tika veikta HIV pārbaude, un viņa cer, ka viņas rīcība liks citiem cilvēkiem darīt tāpat, informē ārvalstu mediji.
Baltā kostīmā tērpusies, skaisti safrizētā un plati smaidošā Krievijā dzimusī kanādiete Natalī Glebova teica, ka viņa vēlas izmantot sev doto pasaules skaistākās sievietes titulu, lai informētu cilvēkus un lauztu tabu, kas pašlaik kavē iespējamos inficētos veikt pārbaudi.

“Es ceru, ka es ar savu rīcību radīšu lielu cilvēku interesi,” saka 23 gadus vecā skaistule. “Es vēlos iedrošināt pēc iespējas vairāk jaunu sieviešu iet pārbaudīties.”

Dienvidāfrikas republika cīnās ar HIV, jo inficēto skaits šeit ir vislielākais starp visām pasaules valstīm. Pašlaik vīrusu, kas izraisa AIDS, sevī nēsā aptuveni pieci miljoni šīs valsts iedzīvotāju.

Bailes no šīs slimības ir tik lielas, ka inficētie cilvēki tiek atstumti un bieži vien cieš dažādos vardarbīgos uzbrukumos.

Dienvidāfrikas republika ir Glebovas pirmā pieturvieta vispasaules ceļojuma ietvaros. Viņa ir kļuvusi par sūtni cīņai pret AIDS, un brauciena laikā apciemos klīnikas pilsētu nabadzīgajos rajonos un lauku ciematos.

Glebova bija arī izteikusi vēlēšanos, lai viņas pārbaudes rezultāti tiktu publiskoti, taču Johannesburgas klīnikas personāls atbildēja, ka viņiem nav likumīgu tiesību tā rīkoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!