Foto: EPA/Scanpix/LETA

Mjanmas valdības līdere Auna San Su Čži (attēlā) un Ungārijas premjers Viktors Orbāns par lielāko izaicinājumu, ar kuru saskaras viņu valstis, uzskata migrāciju, atsaucoties uz Ungārijas valdības paziņojumu, raksta portāls "France 24".

Vizītes laikā Su Čži ar Orbānu apspriedusi vairākus tematus, tostarp nelegālo imigrāciju, kā arī abu valstu divpusējās attiecības ekonomikas, izglītības un kultūras nozarēs. “Abi līderi norādīja, ka viens no lielākajiem izaicinājumiem, ar kuru šobrīd saskaras abas valstis un to pārstāvētie reģioni, ir migrācija,” teikts paziņojumā.

Orbāns bijis viens no redzamākajiem imigrācijas kritiķiem un šajā jautājumā Ungārijas-Eiropas Savienības starpā regulāri radušās nesaskaņas. Tāpat Ungārijas premjers saņēmis kritiku par demokrātijas ierobežošanu valstī.

Su Čži 15 gadus pavadīja mājas arestā, bet 2015. gadā kļuva par Mjanmas valdības vadītāju. Lai arī viņu uzskatīja par Mjanmas demokrātijas nesēju, Su Čži laiks valdībā izpelnījies asu kritiku. Galvenokārt tā saistīta ar politiķes nespēju nosodīt Mjanmas bruņoto spēku izrēķināšanos ar vietējo rohindžu musulmaņu minoritāti, atzīmē "The Guardian".

2017. gada augustā Mjanmas bruņotie spēki vērsās pret rohindžiem Rakhainas reģionā. Tā rezultātā tūkstošiem civiliedzīvotāju zaudēja dzīvību, savukārt vairāk nekā 700 000 cilvēku bija spiesti pamest valsti. Liela daļa rohindžu pārcēlās uz kaimiņos esošo Bangladešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!