Moldovas parlaments ceturtdien pieņēmis lēmumu atlikt prezidenta vēlēšanas, kas bija ieplānotas 23. oktobrī, līdz laikam, kamēr vēlēšanu likumā netiks ieviesti nepieciešamie grozījumi, vēsta "RIA Novosti".

Neieplānotajā parlamenta sēdē Moldovas deputāti ceturtdien mēģinājuši atrisināt jautājumu par prezidenta ievēlēšanas procedūru. Par klupšanas akmeni kļuva tas, ka par prezidenta vēlēšanām tika reģistrēts tikai viens pretendents - Demokrātiskās partijas līderis Marians Lupu.

Sākotnēji tikai paziņots, ka vēlēšanas var notikt arī bez alternatīvajiem kandidātiem, taču pret to iebilda komunisti.

Lai ievēlētu valsts prezidentu ir nepieciešama 61 balsts. Liberāldemokrātiskai koalīcijai ir 53 balsis. 13 balsu pietrūkst arī opozīcijā esošai Komunistu partijai.

Nespēja ievēlēt prezidentu var novest pie kārtējām pirmstermiņa vēlēšanām Moldovā.

Kā ziņots, jūlijā beigās Moldovā notika pirmstermiņa vēlēšanas, kurās komunisti zaudēja savas pozīcijas. Komunisti parlamentā ieguvuši 48 deputātu mandātus, bet četras opozīcijas partijas - 53.

Komunistiskā partija Moldovā - nabadzīgākajā no Eiropas valstīm - valdīja kopš 2001. gada.

Komunistiskās partijas uzvara aprīlī notikušajās vēlēšanās izraisīja plašu protestu vilni valstī. Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem, partija bija ieguvusi 51 deputāta mandātu parlamentā. Vēlāk opozīcijas partijas bloķēja jaunā valsts prezidenta ievēlēšanu, kas kļuva par iemeslu jaunu vēlēšanu sarīkošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!