Foto: Reuters/Scanpix

Mongolijas valsts vadītāja amatā, nododot svinīgo prezidenta zvērestu stājies nekustamo īpašumu magnāts un agrāk valstī populārs austrumu cīņu meistars Hatmaagijns Batulga (attēlā pa kreisi), ziņo BBC.

Svinīgajā inaugurācijas ceremonijā no opozīcijā esošās "Demokrātiskās partijas" ievēlētais Batulga bija ģērbies tautas tērpā, kā arī sev raksturīgajā hūtē. Viņš piektdien notikušajā vēlēšanu otrajā kārtā saņēma 55,15% vēlētāju atbalstu. Savukārt viņa ciešākais sāncensis, parlamenta spīkers Mijeegombins Enhbolds no "Tautas partijas" ieguva 44,85% balsu.

Foto: Reuters/Scanpix

Pēc ievēlēšanas īpašumu magnāts, kurš izveidojis arī Čingishanam veltītu atpūtas parku, paziņoja, ka "vēlēšanās uzvarējusi Mongolija". Viņš arī sola izvest valsti no ekonomiskās stagnācijas un dzēst valsts ārējo parādu. Vēl maijā Starptautiskais Valūtas fonds Monglijai piešķīra aizdevumu aptuveni 4,8 miljardu eiro apmērā.

Līdz ar 54 gadus vecā Batulgas amatā stāšanās brīdi valsts vadības krēslu pamet līdzšinējais prezidents Cahiagijs Elbegdoržs, kurš to ieņēma divus četru gadu termiņus pēc kārtas. Arī viņš savulaik tika ievēlēts no "Demokrātiskās partijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!