Skandalozās mormoņu sektas līderim Vorenam Džefsam un vēl pieciem viņa palīgiem izvirzītas apsūdzības pedofilijā. Lēmumu pieņēmusi Eldorado pilsētas tiesa, ziņo "Sky News".

Džefss Jūtas štatā jau iepriekš bijis uz desmit gadiem notiesāts par nepilngadīgo piespiešanu stāties laulībā.

Mormoņu līderi arestēja šī gada aprīlī, kad ASV likumsargi šo poligāmistu sektu apsūdzēja bērnu seksuālā izmantošanā un fiziskā iespaidošanā. Toreiz policija organizēja masveidīgu reidu kādā Teksasas štata rančo, un kopumā tika arestēti aptuveni 460 cilvēki, kuru vidū bija arī bērni un nepilngadīgas precētas meitenes.

Galvenā mormoņu baznīca - Pēdējo dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīca - tagad izslēdz no savām rindām cilvēkus, kas piekopj poligāmiju un izvairās no saistības ar fundamentālistu baznīcu.

Fundamentālistu mūsdienu svēto Jēzus Kristus baznīcas sekotāji uzskata, ka vīrietim ir jāaprec vismaz trīs sievas, lai pēc nāves nonāktu paradīzē. Savukārt sieviešu nonākšana paradīzē ir atkarīga no paklausības vīram.

Sektai ir aptuveni 10 000 sekotāju, lielākoties Amerikas Savienotajās Valstīs. Lai gan pagājušajā gadā 52 gadus vecajam Džefsam tiesa piesprieda desmit gadu līdz mūža ieslodzījumu, prokuratūra pret sektas līderiem turpina izvirzīt apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!