Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks, kurš šajā valstī valdījis jau 30 gadus, nākamgad gaidāmajās vēlēšanās grasās atkārtoti kandidēt uz valsts vadītāja amatu, ceturtdien apliecināja viņa pārstāvētā partija.

Valdošās "Nacionāldemokrātiskās partijas (NDP) kandidāts būs prezidents Hosni Mubaraks. Šobrīd kandidāts būs Muhameds Hosni Mubaraks", intervijā radio atzina NDP pārstāvis Ali Edins Hilals.

"Ja Dievs tā vēlēsies, Nacionāldemokrātiskās partijas kandidāts nākamā gada oktobrī būs prezidents Hosni Mubaraks," viņš atkārtoja.

Parlamenta vēlēšanas Ēģiptē gaidāmas 28.novembrī un 6.decembrī, bet pēc tam gada laikā jānotiek arī prezidenta vēlēšanām. Pats 82 gadus vecais Mubaraks gan vēl nav apstiprinājis savu kandidatūru tajās.

Jautāts par plāniem attiecībā uz nākamajām vēlēšanām, Mubaraks maijā vien nosmīnēja un, norādot uz augšu, atteica: "Tikai Allāhs zina."

Tikmēr atsevišķi viņa pārstāvētās partijas biedri pauduši atbalstu Mubaraka dēlam - 46 gadus vecajam Gamalam Mubarakam -, kurš ieņem augstu amatu NDP.

Pašreizējā līdera dēls nekad publiski nav atklājis, vai vēlētos pārņemt varu no sava tēva, kas raisījis bažas par ģimenes dinastijas izveidošanos Ēģiptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!