Ekstravagantais un autoritārais Zimbabves prezidents Roberts Mugabe savai 91. dzimšanas dienai nabadzīgās valsts līdzekļus neesot žēlojis, raksta "Independent". Tostarp svētku galdā bijuši servēti dažādi eksotiski dzīvnieki.

Ballīte notikusi ekskluzīvā villā "Ziloņu kalni" ar golfa laukumu Viktorijas ūdenskrituma tuvumā valsts ziemeļos. Šī jubileja valstij izmaksājusi vismaz miljonu dolāru (aptuveni 882 000 eiro), lēš mediji.

Par vienu no iespaidīgākajām dzimšanas dienas atrakcijām kļuvis bagātīgi klātais galds, kurā celti dažādi no savvaļas zvēriem pagatavoti ēdieni. Viesu pārsteigšanai un apetītes remdināšanai pavāri pagatavojuši jaunu zilonēnu, divus bifeļus, divus sabuļus, un piecas impalas, kuras prezidentam esot uzdāvinājis kāds vietējais zemes īpašnieks. Viņš Mugabem uzdāvināja arī krokodila un lauvas izbāzeņus. Vēl viens zilonis nokauts, lai pagatavotu maltīti Viktorijas ūdenskrituma apkārtnē dzīvojošajiem, ziņo mediji.

Regulāri cilvēktiesību pārkāpšanā un demokrātijas apspiešanā apsūdzētais līderis uz dzimšanas dienas svinībām bija ielūdzis aptuveni 20 000 cilvēku. Lai pabarotu lielo viesu daudzumu, papildus ekskluzīvajiem dzīvniekiem nokautas arī 40 govis, kuras dāvinājuši divi Zimbabves parlamenta deputāti.

Pēc pamatēdieniem galdā celtas arī septiņas milzu kūkas, no kurām viena bijusi Āfrikas kontinenta formā.

Tāpat jubilārs sanākušajiem teicis aptuveni pusotru stundu garu runu, galvenokārt kritizēdams ASV sankcijas. Savukārt pēc garās runāšanas viņš kopā ar sievu Greisu gaisā palaida arī 91 krāsainu balonu.

Dabas aizstāvji un Zimbabves opozīcijas pārstāvji šīs svinības jau nosaukuši par "neētiskām" un "bezkaunīgām", ņemot vērā gan nokautos savvaļas dzīvniekus, gan to, ka jubilejai iztērētā nauda būtu lieti noderējusi valsts ziemeļu rajonu skolu un slimnīcu uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!