Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas pilsētā Murmanskā tiesa apmierinājusi patērētāju tiesību uzrauga "Rospotrebnadzor" prasību piespiedu kārtā hospitalizēt pilsētas domes deputāta amata kandidāti Violetu Grudinu, atsaucoties uz cilvēktiesību aizsardzības organizāciju "Agora", vēsta portāls "Currenttime".

Grudina ir bijusī apcietinātā opozicionāra Alekseja Navaļnija štāba koordinatore, kas sākusi savu kampaņu Murmanskas domes deputāta amatam. Taču, līdzīgi kā pret daļu citiem opozicionāriem un Navaļnija atbalstītājiem, kas vēlas kandidēt, pret viņu ierosināta lieta.

Šajā gadījumā pret sievieti sākta tiesvedība par sanitāri epidemioloģisko prasību pārkāpumu, jo viņa bija saslimusi ar Covid-19 un izgājusi no mājas. Par šo pārkāpumu draud līdz diviem gadiem ilgs ieslodzījums.

Grudina ar Covid-19 inficējusies jūnija pirmajā dekādē, temperatūra pieaugusi 19. jūnijā, bet ārsts viņu apmeklējis tikai 25. jūnijā. Nākamajā dienā tests uzrādīja pozitīvu rezultātu. Viņai piemērota 14 dienu karantīna kopš kontakta brīža. 5. jūlijā viņa izgājusi no dzīvokļa un pret viņu nekavējoties sākta lieta un Murmanskas galvenais sanitārais ārsts sagatavoja rīkojumu par piespiedu hospitalizāciju.

9. jūlijā pie viņas ieradušies "Rospotrebnadzor" un Krievijas nacionālās gvardes darbinieki, pieprasot viņai nekavējoties doties uz slimnīcu. Tagad tiesa apmierinājusi prasību par hospitalizāciju piespiedu kārtā, lai gan Grudina jau ir izveseļojusies un Covid-19 tests ir negatīvs, raksta portāls.

Grudina ir pārliecināta, ka piespiedu hospitalizācija Covid-19 slimnīcā tieši šajā brīdī ir varas mēģinājums iztraucēt dokumentu iesniegšanu viņas kandidatūras reģistrēšanai 11. septembra vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!