Irākas galvaspilsētu Bagdādi naktī uz ceturtdien turpināja bombardēt koalīcijas spēki, ASV vadītajam karam pret Irāku turpinoties jau nedēļu.
Pilsētas apkārtnē vismaz četros uzlidojumos bija dzirdami vismaz 30 sprādzieni, izraisot satraukumu vietējos iedzīvotājos, īpaši pēc tam, kad trešdien kādai bumbai nokrītot civiliedzīvotāju kvartālā tika nogalināti 15 irākieši.

Pretgaisa aizsardzības uguns bija dzirdams pēdējā uzlidojuma laikā brīdi pirms četriem rītā pēc vietējā laika - gandrīz precīzi nedēļu pēc kara sākuma 20.marta rītausmā.

Reģionā arī ir aprimušas smilšu vētras, kas pēdējās dienās traucēja militārās operācijas.

Naktī koalīcijas lidmašīnas bombardēja arī Abulhasības pilsētu uz ziemeļiem no Basras un kādu stratēģisku ceļu starp Basras un Maisānas provincēm, ceturtdienas rītā ziņoja "Al Jazeera".

Basras dienvidos arī izcēlušās kaujas starp Irākas Republikānisko gvardi, kas cenšas nokļūt Fāo pussalā, un britu spēkiem, kas aplenkuši Basru. Atbalstam no gaisa tika izsauktas koalīcijas lidmašīnas.

Vēl viena irākiešu gvardes divīzija iesaistījusies niknās kaujās ar ASV spēkiem pie Nedžefas pilsētas, savukārt pie Nāsirijas pilsētas Irākas kareivji apturējuši koalīcijas spēku virzīšanos uz priekšu, vēsta "Al Jazeera".

Katarā bāzētā satelīttelevīzija arī demonstrēja divu britu kareivju ķermeņus, kas pēdējās divās dienās nogalināti kaujās pie Zubairas, starp Basru un Umkasru, kā arī vēl divus sagūstītus britu kareivjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!