Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dienvidrietumu Āfrikas valsts Namībija izsludinājusi 170 ziloņu pārdošanu, lai tādējādi pasargātu savu dzīvo dabu kopumā, vēsta "Africa News".

Ziloņi tiek pārdoti pieaugošā sausuma dēļ ziloņu apdzīvotajos apgabalos, kā arī ņemot vērā lielo dzīvnieku konfliktēšanu ar cilvēkiem par izmantojamajām teritorijām. Turklāt ziloņu skaits valstī aivien turpinot pieaugt.

Lai saglabātu ziloņu baru sociālo struktūru, kas lielajiem dzīvniekiem ir ļoti svarīga, ziloņi tiks pārdoti uzreiz grupās pa ģimenēm un bariem. Potenciālajiem pircējiem ārpus Namībijas jānodrošina Starptautiskās apdraudētās faunas un floras sugu tirdzniecības konvencijā (CITES) noteiktās prasības. Pamatā koncencijas mērķis ir nodrošināt, ka šo dzīvnieku pārdošana un pārvietošana neapdraud viņu eksistenci.

Iepriekš izklaidus apdzīvotā valsts daudzkārt saņēmusi kritiku par ziloņu izšaušanu, lai tādējādi kontrolētu dzīvnieku pārāk lielo skaitu. Atbilstoši oficiālām aplēsēm, Namībijā dzīvo ap 28 000 ziloņu.

Pērn Namībijas valdība izsoles kārtībā pārdeva aptuveni 1000 dzīvnieku. Viņu vidū bija 600 bifeļi, 150 Dienvidāfrikas gazeles, 60 žirafes un 28 ziloņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!