NATO Eiropas spēku virspavēlnieks Veslijs Klārks atzinīgi novērtējis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas centienus attīstīt valsts aizsardzības spēkus, lai sasniegtu gatavību pievienoties NATO.
"Es kā militārpersona nevaru atstāt bez ievērības nopietnos pasākumus, kurus veic Baltijas valstis savu aizsardzības spēku pārveidei, lai tie atbilstu NATO noteiktajiem kritērijiem. Mēs skaidri redzam jūsu vēlēšanos iestāties NATO," ģenerālis Klārks teica intervijā Igaunijas laikrakstam "Postimees" un radiostacijai "Amerikas balss".

Ģenerālis Klārks apstiprināja, ka NATO nav pieņemts lēmums par to, kam būtu jānotiek, lai kādu atstātu ārpus alianses durvīm. Visiem kandidātiem ir iespēja kļūt par šīs organizācijas dalībniekiem.

"Latvijā un Lietuvā es biju pagājušā gada vasarā, bet Igaunijā - vēl pirms gada rudenī, un esmu lietas kursā par to, kā šajās valstīs tiek veikta sagatavošanās. Turklāt NATO samērā augstu vērtē arī šo valstu sasniegtos panākumus sociālajā un ekonomiskajā sfērā," ģenerālis teica intervijā.

NATO ģenerālis atzina, ka aliansei ir jāņem vērā arī Krievijas intereses un Maskavas bailes no izolācijas.

"Mums jāvirzās soli pa solim, lai nonāktu līdz valstu vēlmes iestāties NATO īstenošanai, lai organizācija kļūtu par to drošības garantiju, bet Eiropas kartē tajā pašā laikā nerastos jaunas robežas," Klārks norādīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!