Foto: Reuters/Scanpix

NATO līderi sestdien samita gaitā Varšavā vienojušies turpināt 2017. gadā apmācīt Afganistānas drošības spēkus un finansēt tos līdz 2020. gadam, paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Mēs redzam teroristu uzbrukumus, mēs redzam nemieru un mēs nesagaidām, ka tur tik drīz kļūs viegli," sacīja ģenerālsekretārs. "Viņiem joprojām ir vajadzīgs mūsu atbalsts."

Pēc 13 kauju operāciju gadiem NATO pērn Afganistānā uzsāka apmācību un konsultēšanas misiju "Resolute Support". Šobrīd operācijā piedalās 13 000 karavīru no 39 valstīm.

"Mūsu vēsts ir skaidra - Afganistānai nav jāpaliek vienai, un mēs esam apņēmības pilni ilgam darbam," sacīja Stoltenbergs.

"Mūsu mērķis ir, lai Afganistāna nekad vairs nebūtu teroristu oāze, kas varētu radīt draudus mūsu drošībai," teikts NATO un citu misijas "Resolute Support" partnervalstu paziņojumā.

Sagaidāms, ka nākamā gada laikā karavīru skaits misijā saglabāsies ap 12 000, sacīja Stoltenbergs.

Starptautiskā sabiedrība sagaida, ka Afganistānas valdība darīs vairāk reformu un korupcijas apkarošanas labā.

"Pastāv cieša saistība starp mūsu atbalstu un mūsu cerībām, ka viņi pastiprinās centienus, lai modernizētu savu sabiedrību," norādīja alianses ģenerālsekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!