NATO dalībvalstis nav panākušas vienprātību jautājumā par to, vai uzaicināt Gruziju un Ukrainu pievienoties Dalības rīcības plānam (MAP) nākamajā mēnesī gaidāmajā NATO galotņu apspriedē, trešdien paziņoja augsta ranga NATO amatpersona.
"Tagad es godīgi sacītu, ka vienprātības šajā jautājumā nav," Maskavā sarīkotajā preses konferencē teica NATO speciālais sūtnis Kaukāzā un Vidusāzijā Roberts Simonss, ar to domājot Gruzijas vēlmi pievienoties aliansei.

Runājot par Ukrainas plāniem pievienoties NATO, Simonss piebilda: "Tam nepieciešama vienprātība aliansē, un šobrīd es sacītu, ka tāda vienprātība neeksistē."

Gruzijas un Ukrainas līderi lolo lielas cerības, ka to mēģinājumi pievienoties aliansei saņems stimulu no 2. līdz 4. aprīlim Rumānijā gaidāmajā NATO galotņu apspriedē.

Abas valstis cer saņemt tā dēvēto MAP statusu, ar ko sākas pievienošanās procedūra.

Krievija ar sašutumu reaģē uz savu bijušo sabiedroto NATO ambīcijām, un Krievijas amatpersonas izteikušās, ka viņu valsts tiekot ielenkta. NATO paziņojusi, ka Krievijai nebūs veto tiesību, lai aizkavētu Gruzijas un Ukrainas pievienošanos aliansei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!