Foto: AFP/Scanpix
Afganistānas dienvidos svētdien notikušajā militārajā ofensīvā divas raķetes nav sasniegušas mērķi un nogalināti 12 civiliedzīvotāji, raksta ārvalstu prese.

Raķetes ietriekušās kādā māja Mārdžas pilsētā, militārās operācijas "Moshtarak" laikā. NATO spēki uzņemušies atbildību par šo negadījumu.

Operācija "Moshtarak" ir lielākā pret Talibiem vērstā ofensīva kopš 2001. gada, kā arī pirmā, tik vērienīgā, kas notiek Obamas prezidentūras laikā.

Militārajā operācijā krituši trīs starptautisko spēku karavīri, kā arī nogalināti vismaz 20 talibu kaujinieki, bet vēl 11 aizturēti.

Ofensīvā piedalās ap 15 000 karavīru un to vada ASV jūras kājnieki. Operācija tika gatavota nedēļām ilgi, kuru laikā ap gaidāmo kauju rajonu tika izvietoti spēki un veidotas pozīcijas. Operācija, kas tiek raksturota kā plašākā kopš Afganistānas kara sākuma pirms vairāk nekā astoņiem gadiem, sākās neilgi pēc pusnakts ar 4000 jūras kājnieku desantu.

"Mushtarak" ir pirmā daļa no plašākas operācijas, kuras ietvaros paredzēts atjaunot Afganistānas centrālās valdības kontroli pār reģionu.

Helmandas gubernators Mohammads Gulabs Mangals paziņoja, ka pēc armijas sāks rīkoties valdība, lai izveidotu civilos dienestus, tostarp policiju un drošības spēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!