NATO štābā, kur trešdien uz iknedēļas sēdi pulcējās alianses dalībvalstu vēstnieki, pēc pagājušajā nedēļā ASV notikušajiem terora aktiem tiek pastiprināti drošības pasākumi.
Pie NATO štāba mītnes ieejām izvietoti plakāti, uz kuriem bija rakstīts, ka štāba telpās tiek veikti līmeņa "alfa" drošības pasākumi. "Alfa" ir zemākais no četriem iespējamajiem drošības režīmiem.

Līmenī "alfa" tiek veikti tādi drošības pasākumi kā rūpīgas pārbaudes pie visām ieejām NATO štābā, kur alianses 19 dalībvalstu vēstnieki trešdien pulcējās uz kārtējo apspriedi.

Tūlīt pēc 11.septembrī notikušajiem teroristu uzbrukumiem Ņujorkai un Vašingtonai NATO štābā tika noteikts pats stingrākais - līmeņa "delta" drošības režīms un visi darbinieki, kuru atrašanās štābā nebija būtiska, tika aizsūtīti mājās. Vēlāk šis drošības režīms tika atcelts.

Vācu žurnāls "Stern" raksta, ka teroristi plānojuši 1.oktobrī pret NATO štābu veikt līdzīgu uzbrukumu, kādi jau tika veikti Savienotajās Valstīs.

NATO amatpersonas trešdien atteicās komentēt šo ziņu, kuru "Stern" ceturtdien publicēs, atsaucoties uz Vācijas federālās policijas aģentūras BKA sniegto informāciju.

Pagājušo trešdien alianses dalībvalstu vēstnieki NATO vienprātīgi vienojās uzskatīt uzbrukumus Savienotajām Valstīm par uzbrukumu visai aliansei, ja apstiprināsies, ka šie uzbrukumi tikuši plānoti un vadīti no ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!