Foto: NATO

Augsta ranga teroristu tīkla "Al Qaeda" līderis un vēl viens tā loceklis nogalināts NATO un Afganistānas drošības spēku kopīgā operācijā, atsaucoties uz NATO otrdien paziņoto, vēsta raidsabiedrība CNN.

Saūda Arābijā dzimušais Sakhars al Taifi un kāds vārdā nenosaukts terorists nogalināts svētdien Afganistānas austrumu provincē Kunārā, teikts NATO vadīto Drošības atbalsta spēku (ISAF) paziņojumā.

Al Taifi bija “Al Qaeda” otrs augstākais vadītājs Afganistānā, kurš bijis atbildīgs par ārzemju nemiernieku komandēšanu un rīkojis uzbrukumus pret NATO un Afgāņu drošības spēkiem.

Viņš bieži ceļojis no Afganistānas uz Pakistānu, nododot augstākās “Al Qaeda” vadības rīkojumus. NATO al Taifi vaino arī ieroču un ekipējuma piegādāšanā nemierniekiem valsts austrumos, kā arī ārzemju kaujinieku ievešanā Afganistānā.

Teroristu NATO spēki iznīcinājuši ar precīza gaisa trieciena palīdzību pēc tā identificēšanas un pārliecināšanās, ka teritorijā nav civiliedzīvotāju. Operācijā nav cietuši mierīgie iedzīvotāji vai to īpašums, teikts paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!