Valmieras rajona Naukšēnu Cilvēkmuzejs šodien plkst. 17 Naukšēnu muižā rīko Igaunijas neatkarības dienas svinības "Svini kopā ar igauni!", pastāstīja muzeja vadītājs Arnis Ozoliņš.
"Mēs esam pārliecināti, ka katrā no mums, pierobežas iedzīvotājiem, mīt savs igaunis mulga mētelī, ar mulgu kāpostiem noziestu taukainu muti un varbūt arī glāzīti "Viru Valge" rokā," svētku aktualitāti pamatoja Ozoliņš.

Svētkos piedalīsies Valgas muzeja līdzstrādnieks Rains Sosārs un tulkotāja Silvia Kindma, kuri atklās latviešu un igauņu kopīgās un atšķirīgās iezīmes. Par pasākuma muzikālo noformējumu gādās dūdu spēlētāja un aranžētāja Katlina Jāgo, kas vada Igaunijas folkloras grupas "RO:TORO" un "Vägilased" un spēlē kanneli, flautu un arfu.

Svinību viesi varēs nogaršot arī kādu īpašu igauņu nacionālo ēdienu "mulgikapsad ja verivorst". No motorplosta "Ruhjas Donalds" Rūjas upē tiks šauts salūts. Paredzams, ka pasākuma viesiem būs iespējams nofotografēties kopā ar Igaunijas prezidentu Tomasu Henriku Ilvesu.

Ozoliņš pastāstīja, ka šis ir otrais pasākums Naukšēnu Cilvēkmuzeja rīkotā 2008. gada 11 pēcpusdienu ciklā, kas neformāli tiek saukts par "krietnās mūzikas un aizgrābjošo runu pēcpusdienām". Pirmais notikums bija akordeona mūzikas pēcpusdiena "No mācekļa līdz meistaram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!