Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien paziņojis, ka nav nekādu pazīmju, ka Krievija atsauktu pie Ukrainas robežas savilktos spēkus.

"Mēs redzam nelielas rotācijas. Es šīs rotācijas nesauktu par Krievijas spēku atsaukšanu," intervijā sabiedriskajai raidorganizācijai paziņoja prezidents, piebilstot, ka vēl ir pāragri priecāties.

Arī ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens šodien paziņoja, ka ASV nav redzējušas pierādījumus par nozīmīgu Krievijas spēku atvilkšanu no Ukrainas robežām.

"Diemžēl pastāv atšķirība starp to, ko Krievija saka un ko tā dara, un tas, ko mēs redzam, nav jēgpilna atkāpšanās," intervijā telekanālam "ABC News" sacīja Blinkens.

Viņš uzsvēra, ka uzbrukuma draudi joprojām ir īsti, un aicināja Krieviju samazināt spriedzi.

Arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs trešdien paziņoja, ka Krievija turpina koncentrēt savus spēkus pie Ukrainas robežām, neskatoties uz Maskavas paziņojumiem, ka tā daļu karaspēka, kas izvietots pie Ukrainas robežām, pārceļ no mācībām atpakaļ uz bāzēm.

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien pavēstīja, ka daļa karavīru un bruņojuma atgriežas atpakaļ bāzēs plānoto manevru noslēgumā, bet trešdien ziņoja, ka karavīri atgriežas bāzēs no mācībām okupētajā Krimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!