Foto: AP/Scanpix/LETA

Alekseja Navaļnija komanda viņa "Instagram" publiskojusi video no viņa viesnīcas numuriņa Tomskā. Tajā cita starpā atrasta arī ūdens pudele ar "Novičok" uz tās.

Gandrīz tūlītēji pēc tam, kad izskanēja ziņas, ka Navaļnijs varētu būt saindēts, viņa nu jau likvidētā "Korupcijas apkarošanas fonda" darbinieki, kuri palika Tomskā, kā viņi paši norāda, izdarīja "vienīgo iespējamo lietu".

Viņi devās uz Krievijas opozicionāra nesen pamesto numuriņu un sāka filmēt, uzskaitīt un kravāt visu, ko tajā atrada. Tostarp viesnīcas nodrošinātās ūdens pudeles, ierakstā atklāj Navaļnija komanda. Tas viss notika speciāli pieaicināta advokāta klātbūtnē.

Viss sapakotais tika nogādāts laboratorijā Vācijā, kur arī uz kādas no pudelēm atklātas "Novičok" atstātās pēdas.

"Nebija konkrētas cerības atrast kaut ko tādu. Bet tā kā tas mums bija pilnībā skaidrs, ka Navaļnijs nebija "viegli apslimis", ne "pārkarsis", (..) tika nolemts paņemt visu, kas hipotētiski varētu būt noderīgs kaut kādā veidā un nodot to ārstiem Vācijā. Fakts, ka lieta Krievijā netiks izmeklēta, arī bija acīmredzami. Un tā arī tas notika: vairāk nekā mēnesis pagāja, Krievija neatzina Alekseja saindēšanu," raksta "Korupcijas apkarošanas fonda" pārstāvji.

View this post on Instagram

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on Sep 16, 2020 at 11:59pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!