Itālijas premjerministrs Romano Prodi ir iecēlis bijušo policijas priekšnieku par Neapoles "atkritumu pārvaldnieku" un paziņojis, ka drīzumā tiks atvērtas trīs jaunas izgāztuves, lai tādējādi atrisinātu vairākas nedēļas ilgstošo Neapoles atkritumu krīzi.
Aicinām apskatīt foto galeriju par notikumiem Neapolē!

Atgādināsim, ka iedzīvotāji protestē pret kādas vecas atkritumu izgāztuves atvēršanu piepilsētā, bet pārējās izgāztuves ir pārpildītas, tāpēc jau vairāk nekā divas nedēļas Neapoles ielās krājas atkritumi, pašlaik sasniedzot jau vairāk nekā 100 000 tonnu apjomu.

Prodi apsolījis armijas palīdzību atkritumu savākšanā. Pirmdien Itālijas armija aizveda atkritumus no dažu Neapoles skolu apkārtnes.

Bijušais Itālijas armijas vadītājs Džianni de Ženaro iecelts par "īpašo komisāru", kura uzdevums būs nākamo četru mēnešu laikā atrisināt Neapoles atkritumu problēmu. Pagaidām nav skaidrs, kad tiks atvērtas trīs jaunās izgāztuves, kuru izveidošanu sola Prodi. Lai kaut nedaudz attīrītu ielas, iedzīvotāji atkritumus dedzina, radot papildu rūpes vietējiem ugunsdzēsējiem.

Neapolē atkritumu izvešanas problēmas pastāv jau 15 gadus, un amatpersonas tajā vaino vietējo mafiju, kas no tā gūst peļņu un nepieļauj jaunu izgāztuvju veidošanu. ES jau izteikusi brīdinājumu, ka gadījumā, ja krīze netiks atrisināta nedēļas laikā, Itālijai draud bargi sodi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!