Nedēļas laikā Gruzijā bojā gājuši četri žurnālisti un vēl vairāk nekā desmit ievainoti, pavēstīja Krievijas Žurnālistu savienības ģenerālsekretārs Igors Jakovenko.

Bojā gājuši nīderlandiešu operators Stans Storimanss, gruzīnu fotogrāfs Aleksandrs Kļimčuks, žurnāla "Russkij Newsweek" gruzīnu korespondents Grigorijs Cihladze un vēl viens žurnālists, kura personība vēl nav noskaidrota, pavēstīja Jakovenko.

Pēc aģentūras AFP aprēķiniem, konfliktā nogalināti vismaz pieci žurnālisti.
Storimanss un viens no gruzīnu žurnālistiem tika nogalināti Gruzijas pilsētā Gori, kuru Krievijas spēki apšaudīja ar mīnmetējiem dažas stundas pēc prezidenta Dmitrija Medvedeva paziņojuma par militārās operācijas pabeigšanu.

Gori bombardēšanā smagi cietis arī Izraēlas laikraksta "Yedioth Ahronot" reportieris Zadoks Jehezkeli, kurš nopietnā stāvoklī ar ievainojumiem krūtīs atrodas Tbilisi slimnīcā.

Ceturtdien netālu no Gori tiešraides laikā snaiperi sašāva Gruzijas sabiedriskās televīzijas korespondenti Tamāru Urušadzi, kas guvusi ievainojumu rokā.
Sižeta laikā dzirdami divi klusi blīkšķi un korespondente pazūd ārpus kadra. Laimīgā kārtā snaiperu lode bija tikai skārusi žurnālistes roku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!