Foto: AP/Sacanpix/LETA

ASV politiķe Hilarja Klintone neizslēdz iespēju, ka varētu iesaistīties cīņā par Baltā nama atslēgām arī 2020. gada vēlēšanās, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Klintone, kura ieguva Demokrātiskās partijas nomināciju 2016. gada vēlēšanās, piekāpās republikānim Donaldam Trampam. Politiskās karjeras laikā viņa pildījusi arī Ņujorkas senatores un valsts sekretāres pienākumus. Bijusi arī valsts pirmā lēdija laikā, kad prezidents bija viņas vīrs Bils Klintons.

Intervijā ar britu mediju politiķe apgalvoja, ka nemitīgi domā par to, kāda prezidente viņa būtu bijusi, ja uzvarētu 2016. gadā: "Es visu laiku domāju par to, kāda prezidente es būtu bijusi un ko es darītu savādāk, un ko tas (..) būtu nozīmējis valstij un pasaulei."

Jautāta par to, vai iesaistītos cīņā par prezidenta krēslu arī 2020. gada vēlēšanās, Klintone atbildēja: "Nekad nesaki nekad." Klintone arī piebilda, ka vairāki cilvēki uz viņu izdara spiedienu, liekot viņai domāt par pievienošanos demokrātu kandidātu lokam. "Bet šobrīd (..) tas [kandidēšana uz prezidenta amatu] neietilpst manos plānos," norādīja bijusī ASV valsts sekretāre.

Šobrīd uz prezidenta amatu kandidē 17 demokrāti. Starp vadošajiem kandidātiem ir bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens, kā arī senatori Elizabete Vorena un Bērnijs Sanderss. Aizvadīto dienu laikā vairākus soļus pretī kandidēšanai uz prezidenta amatu spēris arī miljardieris Maikls Blumbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!