Foto: AFP/Scanpix

Trīspadsmit gadus vecs bērns miris un 235 cilvēki hospitalizēti Indijas pilsētā Mumbajā, saindējoties ar nekvalitatīvu krāsu Holi svētku laikā, atsaucoties uz ziņu aģentūru “IANS”, vēsta “RIA Novosti”.

Saskaņā ar masu mediju rīcībā esošo informāciju, nekvalitatīvās krāsas dēļ, kura izraisa saindēšanos un alerģiju, pārsvarā cietuši bērni un pusaudži.

Indijā no septītā līdz devītajam martam svin Holi svētkus, kas simbolizē aukstās sezonas beigas un karstā laika iestāšanos. Šajos svētkos cilvēki krāso sevi dažādās krāsās, kā arī apber citus ar krāsainiem pulveriem vai aplej ar iekrāsotu ūdeni.


Nekvalitatīvā ķīmiskā krāsa, kuru lietojuši cietušie, izsūcas cauri ādai un izraisa hemoglobīna līmeņa krišanos asinīs un smakšanu.

13 gadus vecais jaunietis ar alerģiskiem elpošanas traucējumiem uz slimnīcu atvests ceturtdien, tomēr ārstiem glābt viņa dzīvību nav izdevies. 200 cietušie turpina ārstēties slimnīcu intensīvās terapijas nodaļās. Cietušajiem novēroti reiboņi, aizdusa un citi saindēšanās simptomi.

Mumbajas amatpersonas izveidojušas komisiju notikušā izmeklēšanai, vēsta “RIA Novosti”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!