Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lietuvas Šalčininku rajona Rūdninku poligonā, kur izmitināti vairāki simti pēdējā laikā pie Baltkrievijas robežas aizturēto nelegālo migrantu, otrdien vēlu vakarā izcēlušās nekārtības, kuras izdevies savaldīt policijas un Sabiedrības drošības dienesta spēkiem, piesaistot palīgā arī robežsardzes helikopteru, trešdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Pēc policijas ziņām, no poligona teritorijas vakarā izbēguši aptuveni 20 migrantu, kurus vēlāk izdevies aizturēt.

Ap plkst.22 no Sabiedrības drošības dienesta dežuranta saņemts ziņojums, ka migranti cenšas salauzt žogu. Piesaistot palīgspēkus, īsi pirms pusnakts situācija stabilizējusies.

Kā norādījusi iekšlietu ministre Agne Bilotaite, nometnē visu laiku valda saspringta gaisotne.

"Viņus neapmierina apstākļi, (..) kas neatbilst pieczvaigžņu [standartiem], bet vienīgi pamatvajadzībām, - neapmierinātība ceļas no tā," viņa skaidrojusi.

Nemieri minētā iemesla dēļ poligonā bija izcēlušies arī augusta sākumā.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieauga. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3.augusta, pildot iekšlietu ministres rīkojumu, Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!