Foto: EPA/Scanpix/LETA

Baltkrievijas opozīcija par spīti vairākiem tās centriem ir vienota kopīgam mērķim – pietuvināt "lidmašīnas pacelšanās" brīdi jeb Aleksandra Lukašenko atkāpšanos, saukt pie atbildības visus par noziegumiem atbildīgos un sarīkot demokrātiskas prezidenta vēlēšanas, tiešsaistes intervijā portālam "Delfi" stāsta viens no Baltkrievijas opozīcijas līderiem Pāvels Latuško.

Pāvels Latuško ir bijušais Baltkrievijas kultūras ministrs, kurš kopš 2019. gada vadīja Jana Kupalas Nacionālo akadēmisko teātri. Pēc 9. augusta falsificētajām prezidenta vēlēšanām sākušos tautas protestu laikā viņš pauda atbalstu streikojošajiem aktieriem un izteicās par iekšlietu ministra Jurija Karajeva, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājas Lidijas Jermošinas atkāpšanos. Saistībā ar to viņš zaudēja teātra direktora amatu un bija spiests pamest valsti.

Latuško ir apmeties Varšavā un darbojas opozīcijas izveidotajā Koordinācijas padomē, kā arī oktobrī pats dibināja vēl vienu opozīcijas organizāciju – Nacionālo pretkrīzes pārvaldi (NAU).

Ar Latuško videozvana režīmā sarunājos pirms ikgadējās ārpolitikai un drošības jautājumiem veltītās "Rīgas konferences 2020", kurā viņš piedalījās kā viens no runātājiem.

Atbrīvošana, atbildība, vēlēšanas

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!