Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas Ivanofrankivskas apgabala prokuratūra ierosinājusi krimināllietu par nelikumīgu mežu izciršanu, kas, pēc izmeklētāju domām, novedusi pie smagajiem plūdiem, kas piemeklējuši Ukrainas rietumu apgabalus, vēsta aģentūra UNIAN.

Jūnija beigās Ukrainas Karpatu kalnu apkārtnē nolija liels nokrišņu daudzums, izraisot plūdus. To rezultātā gāja bojā trīs cilvēki, tika appludināti vairāk nekā 10 tūkstoši māju, sagrauti 150 kilometru ceļu un 90 tilti. Papildu bojāti 586 ceļi un 169 tilti, kā arī sagrauti 4146 metri krasta stiprinājumu.

Smago plūdu rašanās saistāma arī ar masveida augu valsts iznīcināšanu, mežu izciršanu, nepareizi īstenotiem mežsaimniecības un vides aizsardzības pasākumiem no amatpersonu puses, uzskata prokuratūra.

Ivanofrankivskas apgabalā intensīvo lietavu un gruntsūdeņu līmeņa celšanās dēļ tika appludināti vairāk nekā pieci tūkstoši dzīvojamo māju, sagrauti 125 kilometri ceļu un 29 tilti.

Intensīvie nokrišņi no 22. līdz 24. jūnijam sarežģītu situāciju izveidojuši Ivanofrankivskas, Čerņivcu, Ļvivas, Aizkarpatu un Ternopiļas apgabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!