Foto: EPA/LETA
Bijušais Dienvidāfrikas Republikas prezidents trešdien ievietots vienā no Johannesburgas slimnīcām. Šis fakts atkal uzjundījis baumas par viņa slikto veselību un drīzo nāvi. Mandelas tuvinieki skaidro, ka tā esot tikai ierasta veselības pārbaude, ziņo aģentūra "Reuters"

Pagājušajā nedēļā "Twitter" tīklā parādījās ziņas, ka 92 gadus vecais Nobela miera prēmijas laureāts ir miris. Viņa vārdā nosauktā fonda pārstāvji šo informāciju tūdaļ noliedza.

Patlaban vairākos Dienvidāfrikas plašsaziņas līdzekļos parādījušās publikācijas, kurās Mandelas vizīte slimnīcā skaidrota ar strauji pasliktinājušos veselības stāvokli.

Tikmēr valstī valdošās partijas - Āfrikas Nacionālā Kongresa (ANK) vadītāji skaidro, ka viņu bijušā līdera dzīvībai briesmas nedraud.

"Viņam ir 92 gadi un šādā vecumā jārēķinās ar dažādām grūtībām, taču fakts, ka viņš nakti pavadījis slimnīcā, uzreiz neliek domāt par vissliktāko," žurnālistiem sacījis ANK pārstāvis Džeksons Mtemba.

Nelsons Mandela savulaik 27 gadus pavadīja cietumā par cīņu pret Dienvidāfrikā valdošo aparteīda režīmu. Pēc atbrīvošanas 1990. gadā viņam izdevās panākt, ka valstī tiek atcelts oficiālais rasu diskriminācijas režīms.

1994. gadā Mandela kļuva par pirmo tumšādaino Dienvidāfrikas Republikas prezidentu un darbojās šajā amatā līdz 1999. gadam. Pēdējos septiņus gadus viņš ļoti reti redzams publiskos pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!