Foto: AFP/Scanpix
Lielbritāniju un Franciju savienojošajā tunelī zem Lamanša jūras šauruma jūrnieku streika dēļ otrdien apturēta satiksme abos virzienos.

Francijas jūrnieki nostājušies uz dzelzceļa sliedēm un aizdedzinājuši riepas.

"Mēs esam saņēmuši ziņas, ka protestētāji ir piekļuvuši sliedēm, tādēļ drošības apsvērumu dēļ "Eurotunnel" pagaidām jāpārtrauc savi pakalpojumi," teikts uzņēmuma "Eurotunnel" paziņojumā.

Iepriekš Francijas uzņēmuma "MyFerryLink" jūrnieki bloķēja ieeju tunelī, lai protestētu pret uzņēmuma ieceri pārdot konkurentiem trīs no saviem kuģiem.

Protestētāji bloķēja arī satiksmi uz autoceļa A16.

Daži Kalē dzīvojošie imigranti, kuri cer nokļūt Lielbritānijā, izmantojot situāciju, centušies iekāpt apturētajos transportlīdzekļos.

Protestētājiem izdevies bloķēt arī prāmju satiksmi. Otrdienas rītā ap 50 cilvēku neļāva nokāpt krastā pasažieriem, kuri ar prāmi bija ieradušies no Lielbritānijas. Kuģim nācās doties atpakaļ uz Doveras ostu Anglijas dienvidos.

Vēlāk prāmji tika novirzīti uz Denkerkas ostu. Divi "MyFerryLink" kuģi un viens uzņēmuma DFDS prāmis no Lielbritānijas iestrēguši Kalē ostā. DFDS ir kompānija, kurai "MyFerryLink" iecerējusi pārdot savus kuģus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!