Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pēc uzticības balsojuma valsts parlamentā Kosovā kritusi premjera Albina Kurti vadītā valdība, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Uzticības balsojumu ierosināja rīkot viena no koalīcijas partijām - Demokrātiskā līga (LDK), kura pauda neapmierinātību ar to, kā valdība mēģina apkarot jaunā koronavīrusa uzliesmojumu.

Starp LDK un Kurti domstarpības pastāvējušas jau vairākas nedēļas. Par izšķirošu kļuva premjera lēmums atstādināt ministru Agimu Veliu, kurš pārstāv LDK. Ministrs atbalstīja Kosovas prezidenta Hašima Tači aicinājumus valstī izsludināt ārkārtas stāvokli, lai cīnītos pret Covid-19 radītajiem izaicinājumiem. Kurti norādīja, ka šāds lēmums nebūtu pamatots.

Pēc 12 stundu garām debatēm vairāk nekā 80 no 120 Kosovas parlamenta deputātiem atbalstīja neuzticības izteikšanu valdībai.

Kurti valdība darbu uzsāka tikai pirms diviem mēnešiem. Šobrīd nav skaidra tālāko notikumu attīstība Kosovas politiskajā vidē. Pandēmijas dēļ nav iespējams rīkot jaunas vēlēšanas, atzīmē medijs. Analītiķi norādījuši, ka mazticams ir scenārijs, kurā Kurti partija mēģina izveidot jaunu valdību.

Šobrīd Kosovā Covid-19 diagnosticēts vismaz 70 cilvēkiem, no tiem viens ir miris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!