Izraēlas premjera amatam nominētais "Likud" līderis Benjamins Netanjahu un centriskās partijas "Kadima" vadītāja Cipi Livni atjaunojuši kontaktus, lai izskatītu iespēju veidot kopīgu valdību, vēsta Izraēlas mediji.

"Kadima" mēneša sākumā atcēla sarunas par iespējamas koalīcijas veidošanu, kad Livni apsūdzēja Netanjahu, ka viņš neseko vīzijai par palestīniešu valsts izveidi līdzās Izraēlai.

Netanjahu preses pārstāve Dina Libstere pavēstīja, ka Netanjahu un Livni "apmainās ar vēstījumiem caur sūtņiem".

Netanjahu, kurš 1996. gadā kļuva par Izraēlas gados visjaunāko premjerministru, ir laiks līdz 3. aprīlim, lai izveidotu koalīciju.

"Kadima" ieguva 28 deputātu vietas jaunajā parlamentā jeb par vienu vairāk nekā "Likud", taču izveidot jauno valdību tika uzdots Netanjahu, jo uzskata, ka viņam ir lielākas izredzes izveidot koalīciju ar vismaz 61 parlamenta deputāta atbalstu.

Bez "Kadima" vai Darba partijas Netanjahu teorētiski var iegūt 65 parlamenta deputātu atbalstu, ko līdz ar viņa partijas "Likud" 27 deputātiem nodrošinātu ultranacionālistiskā partija "Yisrael Betenu" ar 15 un ultraortodoksālā "Shas" ar 11 balsīm. 12 pārējās balsis nāktu no citām reliģiskajām un labējām partijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!