Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēdējo desmit gadu laikā, Izraēlas valdības vadītāja amatā esot premjerministram Benjaminam Netanjahu, okupētajās Rietumkrasta teritorijās sākti būvēt teju 20 000 kolonistu mājokļi, otrdien pavēstīja nevalstiskā organizācija "Peace Now", kas seko līdzi kolonizācijas aktivitātēm.

Organizācijas ikgadējā ziņojumā uzsvērts, ka šāda procesa attīstība rada sarežģījumus centienos panākt Izraēlas un palestīniešu konflikta atrisinājumu.

No 2009. gada, kad Netanjahu otro reizi kļuva par premjerministru, līdz 2018. gada beigām okupētajās teritorijās sākts būvēt 19 346 kolonistu mājokļu.

"Izraēlas valdība rok bedri, kurā valstij iegāzties," brīdina "Peace Now".

"Pat ja valdība neuzskata, ka mieru iespējams panākt tuvākajā nākotnē, nav loģiski paplašināt apmetnes un padarīt risinājumu neiespējamu," uzskata aktīvisti.

Kopš Rietumkrasta okupācijas 1967. gada Sešu dienu karā visas Izraēlas valdības turpinājušas veidot kolonistu apmetnes okupētajās teritorijās, neraugoties uz to, ka tas ir pretrunā starptautiskajām tiesībām.

Baltais nams gatavojas nākt klajā ar priekšlikumiem Izraēlas un palestīniešu konflikta atrisinājumam, kas tikuši gatavoti vairākus mēnešus.

Detaļas pagaidām tiek turētas slepenībā, tomēr, ņemot vērā ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstu Netanjahu, maz ticams, ka plānā būs ierosināta kolonistu apmetņu plaša likvidācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!