Trīsdesmit gadus vecais palestīnietis Abu Zubeida kļuvis par "Al Qaeda" jauno operāciju vadītāju un ziņo, ka viņš organizējot tīkla atliekas, lai rīkotu jaunus uzbrukumus ASV, ceturtdien raksta "The New York Times".
Abu Zubeida tiek tieši saistīts ar 11.septembra uzbrukumu plānošanu, kā arī ar plānoto uzbrukuma vilni Eiropā, kam bija jānotiek pagājušajā gadā Eiropā un kurā bija paredzēts uzspridzināt ASV vēstniecības Parīzē un Sarajevā, raksta "The New York Times", atsaucoties uz ASV amatpersonām.

Amerikāņu izmeklētāji ir pārliecināti, ka Abu Zubeida tagad mēģina aktivizēt "Al Qaeda" slepenās šūniņas jauniem triecieniem ASV un to sabiedrotajiem, raksta avīze. Izmeklētāji cenšas aizturēt Abu Zubeidu, jo viņš ir viens no nedaudzajiem "Al Qaeda" līderiem, kuram varētu būt informācija par tiem daudzajiem tūkstošiem teroristu, kas izgājuši cauri tīkla mācību nometnēm Afganistānā un joprojām gaida norādījumus.

ASV izlūkdienesti uzskata, ka viņš bija līdzās Osamam bin Ladenam Afganistānā pirmajās nedēļās pēc 11.septembra un ASV prezidenta Džordža Buša administrācijas rīcībā ir fragmentāra informācija, ka viņš varētu būt aizbēdzis uz Pakistānu.

ASV terorisma apkarošanas speciālistu redzeslokā Abu Zubeida kā prominenta "Al Qaeda" figūra pirmo reizi nonāca pēc ziņu saņemšanas, ka viņš esot koordinējis plānus uzbrukumiem Losandželosas starptautiskajai lidostai un tūrisma objektiem Jordānijā 1999.gada decembrī.

Abu Zubeida braukā pa pasauli, izmantojot viltotas pases un daudzus vārdus, raksta "The Times". Uzskata, ka viņa pilnais vārds ir Zeins al Abidins Muhamads Huseins Abu Zubeida. Viņš esot dzimis Saūda Arābijā un pārņēmis Muhamada Atefa funkcijas, kad tas esot nogalināts kādā ASV aviācijas uzlidojumā Afganistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!