Nīderlandē tiesājamajam pedofilam no Latvijas Robertam Miķelsonam, kas atzinies desmitiem bērnu seksuālā izmantošanā un bērnu pornogrāfijas materiālu veidošanā, Nīderlandes prokuratūra ceturtdien pieprasījusi piespriest 20 gadu cietumsodu, vēsta šīs valsts plašsaziņas līdzekļi.

Prokuratūra Amsterdamas apgabaltiesā iesniegtajos dokumentos norādījusi, ka pieprasa ārkārtēju sodu par ārkārtējiem noziegumiem, un ka tiesājamais ir "auksts, rafinēts aprēķinātājs, kas lepojas ar savu rīcību".

29 gadus vecais bijušais Rīgas iedzīvotājs Miķelsons, kurš tagad ir Nīderlandes pilsonis, apsūdzēts par 67 bērnu seksuālu izmantošanu no 2007. līdz 2009.gadam, kad viņš strādāja vairākās pirmsskolas audzināšanas iestādēs Nīderlandē.

Tāpat viņš apsūdzēts par tūkstošiem nepiedienīgu fotogrāfiju un video materiālu, kuros redzami bērni, izgatavošanu un izplatīšanu internetā līdz pat Kanādai.

Par šādām apsūdzībām maksimālais soda mērs Nīderlandē ir 20 gadu ieslodzījums.

Miķelsons tika aizturēts 2010.gada 7.decembrī, bet dienu iepriekš tika aizturēts viņa 39 gadus vecais partneris, kas tiek identificēts kā Rihards van O. Pēc viņu aizturēšanas sākās plaša izmeklēšana gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā.

Rihardam van O. prokuratūra ceturtdien pieprasīja 15 gadu cietumsodu.

Kanādas policija februārī aizturēja četrus vīriešus aizdomās par līdzdalību Miķelsona pedofilijas tīklā, vēstīja Nīderlandes plašsaziņas līdzekļi.

Pedofils strādāja Amsterdamas pirmsskolas audzināšanas iestādēs no 2007.gada februāra līdz 2010.gada janvārim, kur pieskatīja bērnus līdz četru gadu vecumam.

Kopš 2009.gada viņš strādāja arī par bērnaukli, savus pakalpojumus piedāvājot internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!