Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nigēras armijas sauszemes un gaisa spēku vairākas dienas ilgā operācijā valsts dienvidaustrumos līdzās robežai ar Nigēriju nogalināti vairāk nekā 280 teroristu grupējuma "Boko Haram" karotāji, trešdien pavēstīja Aizsardzības ministrija.

Kopš ofensīvas sākuma 28.decembrī gaisa spēku triecienos nogalināti vairāk nekā 200 džihādistu, bet sauszemes spēku uzbrukumos - vēl 87 grupējuma karotāji, teikts ministrijas paziņojumā.

Rietumāfrikas līderi sarunās novembrī vienojās par cīņu aktivizēšanu pret Nigērijas islāmistu grupējumu Čadas ezera rajonā - stratēģiski svarīgajā apvidū, kur satiekas Čadas, Kamerūnas, Nigērijas un Nigēras robežas.

Operācija īstenota Čadas ezera salās un līdzās Komadugu Jobes upei, kas veido dabisku robežu starp Nigēru un Nigēriju. Pēdējā laikā Nigērijā pieredzēti vairāki uzbrukumi armijas bāzēm.

Nigēras armija apliecināja, ka tā operācijā nav zaudējusi nevienu karavīru, turklāt sagrābusi astoņas teroristu kanoe laivas, divas raķešu palaišanas iekārtas, kā arī uzbrukuma ieročus, munīciju un transporta līdzekļus.

"Boko Haram" deviņu gadu laikā ir nogalinājis 27 000 cilvēku un piespiedis vēl divus miljonus kļūt par bēgļiem, izraisot smagu humāno krīzi reģionā. Grupējuma kaujinieki rīko uzbrukumus arī Nigērijas kaimiņvalstīs Čadā, Nigērā un Kamerūnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!