Foto: AP/Scanpix
Četras meitenes no vairāk nekā 200 skolniecēm, ko bija nolaupījis islāmistu grupējums "Boko haram", šonedēļ ir izbēgušas no gūsta, vēsta aģentūra "Reuters".

Jau vēstīts, ka šī gada 14. aprīlī Nigērijas ekstrēmisti Čibokas pilsētā no liceja nolaupīja 276 skolnieces, no kurām 53 meitenēm vēlāk izdevās izbēgt.

Tagad izbēgušo meiteņu skaits palielinājies līdz 57, bet 219 meitenes joprojām atrodas ieslodzījumā. Tiesa, pastāv bažas, ka vairākas no viņām varētu jau būt arī mirušas.

Daži mediji ziņo, ka četrām meitenēm 27. maijā izdevies izbēgt pašām, savukārt citi apgalvo, ka viņas nopietni saslimušas, tāpēc nolaupītāji ļāvuši viņām pamest ieslodzījuma vietu.

Pirms divām dienām Nigērijas armija apgalvoja, ka tai ir zināma islāmistu ekstrēmistu kustības "Boko Haram" nolaupīto skolnieču atrašanās vieta.

"Labās ziņas meiteņu vecākiem ir tādas, ka mēs zinām, kur viņas ir, taču nevaram jums to atklāt. Mēs nevaram jums izstāstīt militāru noslēpumu, tāpēc atstājiet mūs mierā, mēs strādājam pie meiteņu atbrīvošanas," toreiz teica armijas gaisa spēku vadītājs Alekss Badē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!